FAQ

Ha a megvásárolni kívánt termékát más szórólapban, hirdetésben stb. kedvezőbb áron találja meg, akkor azt a Möbelixnél azon az áron megvásárolhatod. Ha a nálunk megvásárolt termékét 10 napon belül nálunk, vagy más Möbelix áruházban kedvezőbb áron találja meg, az árkülönbözetet visszaadjuk Önnek vásárlási utalvány formájában. Hozza magával a Möbelix szórólapját vagy a hirdetést, a megvásárolt termék számláját és kérje az árgarancia érvényesítését! A két termék azonosságát megfelelően és hitelt érdemlően kell bizonyítani cikkszám, megnevezés vagy EAN-kód alapján. Az árgarancia nem érvényesíthető élelmiszerre, kiárusításban, végkiárusításban szereplő cikkekre!

 

Segítség az összeszereléshez

Tipp: Soha ne csomagolja ki egyszerre a csomagot. Könnyen elvesztheti a megfelelő sorrendet. Egy időben csak egy csomagot nyisson ki és a bútorokat a szerelési útmutató szerint szerelje össze. Csak akkor dobja ki a dobozokat és az egyéb csomagolásokat, ha már minden áll és teljes egészében össze lett sz- erelve. Így elkerülhető az, hogy a „Fontos“ jelzésűeket, mint szerelvényeket, kis fadarabokat stb. kidobjon.

1) A szekrényemnél vagy a komódomnál nem illeszkednek megfelelően az ajtók. Többajtós szekrények és komódok hajlított pántokkal és rejtett zsanérokkalrendelkeznek. Kérjük, ellenőrizze, hogy a zsanérok és pántok nem lettek e felcserélve. Ellenőrizze vízmérték segítségével, hogy a szekrény egyenesen áll e (esetenként a bútordarabot alá kell támasztani) Állítsa be a szerelvényeket a szerelési útmutatónak megfelelően.

2) A kómodomnál egy nagy rés található az ajtó fölött vagy alatt. Első pillantásra, a lyukak az ajtók mindkét oldalán azonos távolságra helyezkednek el. Azonban nem mindig ez a helyzet. Gyakran adódhatnak kisebb különbségek. Egyszerűen fordítsa meg az ajtót.

3) A lakkozott frontom karcolt, hólyagos, vagy más színű, mint az üzletben található vagy a megrendelt. A legtöbb lakkozott vagy fényezett felület fóliával bevont, hogy védje a felületet. Ezek a fóliák olyan pontosanl vannak felragasztva, hogy első pillantásra fel sem tűnnek. Kérjük, óvatosan távolítsa el a fóliát.

4) A komódom inog, amikor kinyitom az ajtókat. Sok komód és szekrény billenésgátlóval felszerelt. Építse be mindezeket a szerelési útmutatónak megfelelően. Biztonsági okokból a szekrényeket a falhoz kell rögzíteni. Ellenőrizze vízmérték segítségével, hogy a komód egyenesen áll e (esetenként a bútordarabot alá kell támasztani).

5) Fali szekrényemnél a tolóajtó kiesik:
a) Ellenőrizze, hogy a tolóajtó szerelvényei (görgők) a megfelelő futási pályára vannak e beállítva.
b) Ellenőrizze, hogy a megerősítés fel van e szerelve a felső szekrénypolc alsó részére, mint ahogy az a szerelési útmutatóban szerepel.

6) A szerelvények hiányoznak:
A szerelvénycsomagok gyakran a szerelőanyagok csomagjában találhatóak meg (hungarocell csíkok, karton). A legtöbb szállító a „szerelési csomagot“, amelyben a szerelvények találhatóak, csak úgy jelöli, hogy a „szerelvények a csomagolásban vannak“ vagy valami hasonló. A kanapéknál a párnák többnyire az ágyneműtartóban, a lábak pedig nagyrészt a kanapé hátoldalán találhatóak meg. A ruhásszekrények szerelvényei gyakran a polcok alsó részére vannak felragasztva. A szerelvényeket is gyakran összecsoma- golják az elülső tárolókkal. A szállításnál az is előfordulhat, hogy a szerelvények beesnek a tárolók mögé.

7) Különböző belső polcok:
A ruhásszekrények belső polcai gyakran zár nélküliek. Mindezek stabilitást eredményeznek és a szerelési útmutatót követve legyenek beszerelve.

8) Tárolók nem nyithatóak megfelelően vagy nem funkcionálnak.
Ellenőrizze a sínek szerelési útmutatóját. (Balos és jobbos sínek felcserélődtek). Helyezze el a rögzítő lyu- kakat a szerelési útmutatót követve.

9) Az ajtócsillapítók nem funkcionálnak megfelelően.
Nézze át a szerelési útmutatót, ha az ajtócsillapítók beállíthatóak, esetleg igazítsa hozzájuk az ajtókat.