Steakvágó kések
Egy háztartásban mindig több típusú kés szükséges a különböző ételek szeleteléséhez, nem elég csak az evőeszköz szett késkészlete a konyhaszekrényben. Fa és műanyag nyéllel készült steakvágó készleteket is kínálunk vásárlóink számára. A steakvágó kés rendkívül éles, hegyes, valamint recézett pengével rendelkezik. Ezért a steak, a sült hús és egyéb húsételek szeletelése hatékonyabb vele, mint a hagyományos étkezőkéssel. Steakvágó kés választásakor meghatározó a kés keménysége és markolatfogása.
Ergonomikus, tömörfa markolattal rendelkező, LFGB tanúsítványú nemesacél késeink a legjobb minőséget képviselik megfizethető áron.
Sajtvágó kések
Webáruházunkban megtalálja a speciális sajtvágó késeket is, melyek rövid rozsdamentes acélpengével rendelkeznek. Mivel a sajtnak eltérő az állaga, mint a húsnak vagy a zöldségnek, gyümölcsnek, ezért speciális vágóeszközt is igényel a szeletelése. Az ergonómiának köszönhetően tiszta vágásokat lehet vele végezni, a sajt textúrájának és alakjának megfelelően. Jellemző rájuk, hogy középen lyukacsosak. A különleges kialakításnak köszönhetően, szeletelés közben nem morzsolódik a sajt, mert a pengére nem ragadnak rá a sajtdarabok.
A kínálatunkban megtalálható sajtvágók tökéletesek kemény és lágy sajtok szeleteléséhez egyaránt. Arra azonban ügyelni kell egy sajttál elkészítésekor, hogy azt a kést, amivel például Camembert-t szeletelt, ne használja kéksajt vágásához, annak érdekében, hogy az ízek ne keveredjenek. Ajánlott elmosni, vagy másik szeletelőeszközt használni.
Étkezőkések
Az étkezőkések az elegáns és letisztult vonalat képviselik, enyhén ívelt markolatívvel. Kiváló minőségű rozsdamentes acélból készültek, mely előnye, hogy higiénikus, nem tartja a szagokat, ízeket. A karcsú kialakítású evőeszközök a mindennapi és az ünnepi étkezések elmaradhatatlan tartozékai. Az esztétikus design és a minőségi kivitelezés garantálja, hogy élmény lesz vele az étkezés. Polírozott nemesacélból készülnek, valamint LFGB tanúsítvánnyal rendelkeznek. Természetesen mosogatógépben moshatóak.
Tisztítás, tárolás, ápolás
A legtöbb evőeszközünk mosogatógépben is mosható, de arra ügyeljen, hogy mindig adagoljon sót és öblítőt is a mosogatógépbe, hogy cseppmentesek legyenek. Azonban a fanyéllel rendelkezőket soha ne tegye a mosogatógépbe, mert károsodhat a markolata. A tisztán tartására a legmegfelelőbb egy tiszta nedves rongy, és ápolja olajjal a nyelét.
Nemcsak a tisztítás, de a megfelelő tárolás is nagyon fontos. Az éles késeket lehetőleg ne a fiókba süllyesztve tárolja, mert balesetveszélyes lehet, valamint az éleik is károsodhatnak. Erre megoldást jelentenek a fából készült tartók, melyek a steakvágó kések tárolására tökéletesek.
Ha azt veszi észre, hogy kése már életlen, akkor szükség lesz élezésre. Ehhez legegyszerűbb az élezőkészleteket használni. Arra viszont érdemes figyelni, hogy a szakszerűtlen élezés inkább kárt okoz, ezért ha nem biztos a használatában, akkor forduljon késélező szakemberhez, aki helyesen végzi el a műveletet.